Forskning
Omstilling

Det er søndag første oktober. Det regner ute, og høsten er definitivt i anmars. Det er på tide å omstille seg til en ny årstid. Men for meg handler det også om å omstille seg fra politikk til akademia. Fredag leverte jeg fra meg mitt adgansgkort som stortingsrepresentant. I helgen har vi tatt opp båten og lukket hytta i Drøbaksund for sommeren. I morgen begynner jeg som visedekan på Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

I de siste fire årene som stortingsrepresentant har det også handlet mye om omstilling. I Erna Solbergs første fire år som statsminister dreide mye av politikken seg om at vi må tilpasse Norge til en ny økonomisk virkelighet. Vi kan ikke lenger få mer av alt. Vi trenger tiltak som styrker økonomien, sies det. Mye bra er gjort, mange store reformer er satt i gang, men jobben er ikke ferdig. Derfor er jeg selvsagt glad for at Erna Solberg får fortsette som statsminister – fordi jeg har tro på Høyres politikk, og vi får en kontinuitet i arbeidet. Utdannings- og forskningspolitikken har vært et prioritert område i regjeringen Solberg, en viktig brikke i et lands evne til utvikling og omstilling. Jeg har store forventninger til fortsettelsen.

Det har vært fire gode år for høyere utdanning og forskning. Regjeringen har vist både studenter og forskere at de tar dem på alvor. Det har vært et privilegium å få være med på arbeidet for å styrke investeringene i høyere utdanning og forskning. Jeg har fått være med på å lose en rekke stortingsmeldinger om utdanning og forskning gjennom i Stortinget. Det har medført strukturelle endringer i sektoren og bidratt til å bedre betingelsene for studenter og forskere. Det har vært fire forrykende år; givende lærerike og uforglemmelige år!

Det er mange overganger i livet som krever omstilling. Her i huset har nå alle barna flyttet ut, og det kan man også trygt si er en omstilling. Men, det var kanskje en enda større omstilling å få barn! Det er selvsagt vemodig når de flytter ut, men det åpner seg jo nye muligheter!

Jeg har altså omstilt meg før, så det skal nok gå bra. Nå går jeg fra politikk til akademia, tidligere har jeg gått motsatt vei. Overganger har en kostnad, men det gir alltid mer enn det koster. Jeg ser frem til alt det nye jeg skal lære meg, selv om det selvsagt er litt krevende å begynne i en ny jobb. Men, mest av alt gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med Universitetet i Oslo, og menneskene der, og til å ta fatt i nye utfordringer!

En siste liten ting som må omstille seg er denne bloggen. Dette blir en siste hilsen fra denne bloggen. Fra neste uke blir jeg å finne på Titan, en nyhetsavis for realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo. Titan.uio.no er tilknyttet Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Her kan du lese mer om meg på Titan.

Takk for meg, og følg meg gjerne videre fra min nye blogg!

 

På bildet er jeg på Cutting Edge-festivalen, 24. september. Foto: Bjarne Røsjø, UiO

Ingen kommentarer så langt!
Legg igjen en kommentar